Homeopatik ilaçlar hazımsızlığa iyi gelir mi?

Sindirim sistemi ile ilgili yakınmaların çoğu, günlük yaşamda konforu bozan, keyif kaçıran buna karşın çok da hayati önem taşımayan sıkıntılardır. İstemsiz çalışan sinir sisteminin (otonom sinir sistemi) etkisi altındaki mide ve bağırsaklar, yanma, gaz, şişkinlik, hazımsızlık, kabızlık gibi birçok yakınmaya neden olur. Kullanılan ilaçların bir çoğu yakınmalardan birini çözerken diğerini alevlendirebilir; asit düzenleyici çiğneme tabletlerinin kabızlık yapması örneğinde olduğu gibi…Homeopatik tedavi yaklaşımı uygun bir seçenek olabilir. Doğru seçilecek tek bir homeopatik ilaç birkaç sorunu birden çözerken yan etki yapmayışı ile güven uyandırır.

Midede gaz birikmesi ve zaman zaman konforu bozacak ölçüde ağızdan çıkarma zorunluluğu ile seyreden durumlarda “Carbo vegetabilis” veya “Asa foetida” kullanılabilir. Bu sorun özellikle gerginlik ve sinirsel yüklenmelerden hemen sonra gözleniyorsa, yanma da varsa “Argentum nitricum” eklenebilir. Şişkinlik ve yanma hissi bira içildikten sonra ortaya çıktığında “Kalium carbonicum” tercih edilebilir.

Yemeklerden sonra ağrılık çökmesi, uyuklama “Nux vomica” ile düzelebilir. Öğleden sonra genel bir performans düşüklüğü gösteren aynı zamanda şişkinlik ve hazımsızlık çeken kişilerde “Lycopodium clavatum” ilk seçenek olabilir. Yağlı yiyeceklere karşı entolerans (tahammülsüzlük) olduğunda “Pulsatilla” ya da “Magnesia carbonica” kullanılabilir.

Reflu son zamanlarda en çok sözü edilen klinik tablolardan biridir. Homeopati de bir tedavi seçeneği olarak klasik tıbbın sunduğu olanakları tamamlar. İlk belirtilerle birlikte “Robinia pseudo-acacia” adlı bitkisel kökenli homeopatik ilacın kullanımı yakınmaları giderebilir. Kişinin genel sağlığı ile ilgili diğer özellikleri de göz önüne alınarak tamamlanacak homeopatik tedavi planı yan etkisi olmadan geniş destek gücü ile yeterli rahatlamayı sağlayabilir.
 
Ana Sayfa Twitter Facebook Twitter Facebook