Bebekler ve HomeopatiHomeopatik ilaçların hemen hiç yan etkilerinin olmayışı bebeklere ve çocuklara güvenle uygulanmasına olanak tanımıştır. Az miktarda suda eritilerek biberonla ya da kaşıkla verilebilir.
Bezleme sırasında sık görülen “pişik” dediğimiz “eritem” şeklinde, ciltten hafifçe kabarık, kırmızı lekelerin tedavisinde “Medorrhinum 15 CH” üç gün arayla iki kez kullanıldığında yüz güldürücü sonuç elde edilir. Tekrarladığında “Calcarea carbonica ostearum” ile destek verilebilir.
Diş çıkarma dönemi hem bebekler hem de anneleri için zorlu bir süreçtir. Diş eti, kulak ve boğaz ağrısı bebeği gergin ve sinirli yapar. Uykusuzluk bu durumu daha da şiddetlendirir. Beslenme düzeni bozulur. Bazen ishal ve kusma eşlik edebilir. Sık sık ıslanan bez nedeniyle pişik oluşabilir. Papatyadan elde edilen “Chamomilla vulgaris” bu tablonun tedavisinde en sık kullanılan homeopatik ilaçtır. Salyanın çok arttığı durumlarda “Mercurius solubilis” ve bebek her eline geçirdiğini ağzına götürüp ısırıyorsa “Phytolacca decandra” tedaviye eklenebilir.
Etkili bir tedavi için homeopatik ilaçların dozları, kullanım biçimleri ve süreleri bir homeopati uzmanı tarafından belirlenmelidir.