Grip ve Homeopati

Grip, salgınlar şeklinde toplumu etkileyebilen, olguların çoğunda aniden yükselen ateş, genel beden ağrıları, şiddetli baş ağrıları, bitkinlik, halsizlik, üst solunum yollarını ve hatta ana bronşları tutabilen salgı artışından kaynaklanan burun akıntısı, öksürük gibi yakınmalarla seyreden viral kökenli bir bulaşıcı hastalıktır. Grip tedavisinde alışılmış klasik tıp ilaçlarının yanı sıra homeopatik ilaçlar da kullanılabilir. Çocukluk dönemi, gebelik, yaşlılık gibi kısıtlamalar ve yan etki çekincesi olmaksızın herkesin kullanabileceği homeopatik ilaçlar grip yakınmalarını önleme ve ortadan kaldırma, nekahet dönemine destek vermede etkindir.

Grip tedavisi üç aşamada değerlendirilebilir:
-Önleyici süreçte bağışıklığı güçlendirmek için dengeli beslenme, verimli uyku, hijyen koşullarına uyma başta gelir. Risk grubunu oluşturan kişilerin her yıl sonbahara girerken aşılanması da korunmaya yardımcıdır. Ekim-Mart ayları arasında belirli aralıklarla kullanılacak bazı homeopatik ilaçlar (örneğin Oscillococcinum, Yersin Serumu) da bağışıklığı yüksek tutmaya yardımcı olur.
-Tedavi aşamasında, etken virüs olduğundan antibiyotikler yer almaz. Tedavi planı daha çok ateşi düşürmeye, solunum yollarını rahatlatmaya yöneliktir. Doğrudan kişiye özel yakınmalara göre hazırlanan homeopatik tedavi planı ile hastalıkla başa çıkılabilir. Örneğin, titreme, aşırı terleme, başın arka tarafında şiddetli ağrı, nezle, bitkinlik ile seyreden grip tablosunda Gelsemium sempervirens kullanılabilir. Yüksek ateş, susuzluk, göz kürelerinde ağrı ve en ufak hareketle artan eklem ağrıları olduğunda Bryonia alba, aksırıklarla beliren nezle, soğuk su içme arzusu, genel beden ağrıları ile sürekli kıpırdama arzusu hissedildiğinde Eupatorium perfoliatum seçilebilir.
-Nekahet döneminde, yorgun bedeni dinlendirmek ve vitamin, mineral, besin destekleri ile güçlendirmek gereklidir. Bu dönemde, China rubra, Influenzinum gibi homeopatik ilaçlardan da yararlanmak olasıdır.
 
Ana Sayfa Twitter Facebook Twitter Facebook